Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

Village n°1 Entreprises asbl

Alumni

01/07/2014 - 30/09/2017

Periode van de steun

80.000 €

Financiële steun

% uitgegeven

634.0

Voltijds equivalenten

11.767.463 €

Inkomsten

Le Village n°1 is een groep van vzw’s en sociale ondernemingen. Zij begeleidt volwassen mensen met een beperking bij hun levensproject en ze ondersteunt mensen met een beperking of mensen die geen toegang hebben tot het traditionele arbeidscircuit bij hun professionele parcours.

Le Village n°1 Entreprises

Uitdagingen

Le Village n°1 is een mature, erkende en gevestigde organisatie in haar sector. De jongste jaren ondervond ze moeilijkheden omdat ze niet snel genoeg is mee geëvolueerd met haar ‘markt’, die in constante evolutie is. Dat heeft zich vertaald in een afname van bepaalde activiteiten, waardoor dan weer de ontwikkeling van haar fundamentele opdrachten kwetsbaarder werd.

Het voornaamste doel is om de industriële productie efficiënter te maken door processen te verbeteren om zo de kosten te verminderen.

Plan van aanpak

  • Globale evaluatie en het op één lijn brengen van de raad van bestuur rond de toekomstige richting van de diverse activiteitentakken van de organisatie.
  • Ondersteuning bij de financiële en juridische analyse van de scenario’s waarin activiteiten worden opgesplitst en begeleiding van de transitie.
  • Begeleiding bij het managen van de verandering tijdens de transitiefase en bij de voorbereiding van de veranderingen op vlak van de organisatie en de governance, en dat met het oog op de nieuwe invulling van elke activiteitentak.
  • Strategische studie rond potentiële groeiopportuniteiten voor de entiteit ‘Onderneming voor Aangepast Werk’ (in het Frans: ETA).
  • Implementatie van Lean Management om de efficiëntie en kwaliteit te verhogen.

"Het Fonds VP maakt het mogelijk om onze ontwikkelingsstrategie voor al onze activiteiten te herzien en ons op deze manier de goede richting uit te sturen voor de komende jaren binnen een economische context die zeer moeilijk is voor onze sector." Nathalie Claes (Directrice générale)