Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

Schola ULB asbl

Alumni

15/12/2010 - 15/12/2012

Periode van de steun

20.000 €

Financiële steun

% uitgegeven

01/09/2014 - 31/08/2017

Periode van de steun

65.000 €

Financiële steun

% uitgegeven

3.5

Voltijds equivalenten

380.000 €

Inkomsten

Schola ULB is een non-profitorganisatie die educatieve activiteiten verricht, met name op het gebied van onderwijs, door dagelijks het Tutorprogramma te beheren, en van pedagogische innovatie.

Schola ULB

Uitdagingen

De toegekende steun moet Schola ULB helpen bij het uitwerken van een langetermijnstrategie voor de ontwikkeling van het Tutotprogramma. Deze strategie zal worden gebruikt voor het ontwikkelen van een brede visie op het programma voor de komende 5 jaar. Het zal ook moeten ingaan op de financiële voorwaarden voor de uitvoering ervan, evenals de kwaliteitseisen voor de actie.

Plan van aanpak

  • Consultancy om een ​​gedragen strategie voor het Tutorprogramma te ontwikkelen, gebaseerd op de nieuwe digitale en technologische ontwikkelingen.
  • Studie rond de behoeften en informatiestromen bij Schola ULB (opdracht uitgevoerd door studenten van de Solvay Business School).
  • Ondersteuning in de realisatie van een CRM aangepast aan de behoeften van Schola ULB, uitgaand van het bestaande standaard Efficy product.

"Het Venture Philantropy Fonds heeft ons de waardevolle kans geboden om een externe expertise te benutten en door adviesverlening onze nieuwe ontwikkelingsstrategie te vormen binnen een veranderende context. Deze externe analyse heeft het mogelijk gemaakt onze maatregelen op vlak van kwaliteit aan te scherpen en onze nieuwe actielijnen te bepalen, dit op een meer afdoende manier dan wanneer we de oefening enkel intern gedaan hadden." Claire Sourdin-Lainé (Coordinatrice)