Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

Fondation Jardin’âges

Ongoing

01/07/2016 - 07/01/2019

Periode van de steun

41.500 €

Financiële steun

% uitgegeven

0.0

Voltijds equivalenten

136.000 €

Inkomsten

De privéstichting Jardin'âges wil de interactie tussen, en het delen van diensten voor, mensen met een mentale beperking en oudere personen bevorderen.

In een eerste fase is een dagcentrum gepland waar mensen met een mentale beperking opgeleid zullen worden en zullen werken, en ook een assistentieverblijf voor oudere personen. De twee groepen zullen elkaar bij twee activiteiten ontmoeten: het telen van groenten en het instaan voor hotelaccommodatie, deels verzorgd door mensen met een beperking, binnen het assistentieverblijf.

Uitdagingen

Het definitief op punt zetten van de structuren en het financieel plan en de bouw van een dagcentrum en een assistentieverblijf.

Voor de realisatie van deze twee uitdagingen, is er nood aan externe consultants waarop de raad van bestuur kan steunen zowel bij het nemen van beslissingen als de daadwerkelijke lancering van het project.

Plan van aanpak

  • Project verstevigen door verdere uitwerking van het financieel plan alsook de juridische, administratieve en operationele aspecten
  • Het vergroten van de gemeenschap die interesse heeft in het project dagcentrum en assistentieverblijf
  • Het aantrekken van een voldoende aantal (toekomstige) bewoners en (toekomstige) gebruikers

"De steun van het Venture Philantropy Fonds heeft het, tot op heden, mogelijk gemaakt om de kosten van de consultancy te financieren die het mogelijk heeft gemaakt om het fiscaal regime uit te klaren dat toegepast zal worden en ons financieel plan te voltooien." Jean-Louis Jadoulle (Oprichter)