Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

Circus zonder Handen

Ongoing

01/06/2019 - 01/06/2022

Periode van de steun

80.000 €

Financiële steun

9.0

Voltijds equivalenten

642.437 €

Inkomsten

Circus Zonder Handen is de sociaal-inclusieve circusschool van Brussel. Ze bieden in de vrije tijd circusactiviteiten aan voor iedereen vanaf 4 jaar. Door het creëren van laagdrempelige ontmoetingsplekken in een grootstad als Brussel kunnen leden uit de verschillende gemeenschappen elkaar ontmoeten en elkaar écht leren kennen. Bij Circus Zonder Handen dient circus als middel om ​iedereen ​met ​zijn ​eigen ​talent ​en ​achtergrond ​te ​verbinden ​en te ​laten ​groeien.
De vzw realiseert zijn motto ‘circus voor iedereen’ door:

  • In 9 kwetsbare buurten van Brussel circusactiviteiten te organiseren 
  • Laagdrempelige toeleiding te organiseren via scholen en vindplaatsgericht werken 
  • De deelnameprijzen aan te passen aan het belastbaar inkomen van de ouders 
  • Diversiteit te verzekeren bij de samenstelling van de deelnemersgroepen 
  • Op maat te communiceren 
  • Groeitrajecten aan te bieden voor de jongeren om artistiek, pedagogisch, technisch of sociaal door te groeien en een voorbeeldrol te spelen voor andere deelnemers van de circusschool en de wijken 

Uitdagingen

Circus Zonder Handen maakte een sterke groei mee die niet gepaard ging met de nodige professionalisering. Met behulp van consultancy wenst de vzw een organisatiestructuur en besluitvorming te maken, een strategisch meerjarenplan uit te bouwen en een gediversifieerd verdienmodel op poten te zetten, met het oog op een duurzame transitie.