Overslaan en naar de inhoud gaan

Financiële partner

BNP Paribas Fortis Private Banking en de Koning Boudewijnstichting werken samen aan het Venture Philanthropy Fonds. En dit al sinds 2015. De bank draagt jaarlijks bij aan het Venture Philanthropy Fonds via haar Maatschappelijk Verantwoorde Beleggingsoplossingen. Duurzaam en solidair gaan hier dan ook perfect samen.

In de zoektocht naar duurzame beleggingsformules voor hun cliënten kiest BNP Paribas Fortis rigoureus voor een Maatschappelijk Verantwoorde Beleggingsaanpak (MVB). Het is mikken op een interessant rendement voor de cliënten en zoeken naar een evenwicht met de maatschappelijke betrokkenheid van bedrijven. De screening van de bedrijven die aan de basis liggen van deze beleggingen, gebeurt aan de hand van de zogenaamde ESG-criteria: E voor “Environment”, of milieu; S voor “Social” of sociaal engagement; G van “Governance”, of goed bestuur. Uit deze MVB-oplossingen schenkt de bank een belangrijk gedeelte van haar opbrengsten aan het Venture Philanthropy Fonds van de Koning Boudewijnstichting. En dit zonder impact op de kosten en de opbrengsten voor de klanten. Dankzij het succes van de beleggingsformule, ziet men een aanzienlijke toename van de middelen voor het Venture Philanthropy Fonds, waardoor er elk jaar meer projecten kunnen gesteund worden!

Infographic

Caroline & Stéphane

Persberichten

"Onze cliënten hebben het laatste woord … Jaarlijks krijgen de cliënten die beleggen in één van onze MVB-formules samen met onze medewerkers de mogelijkheid om te stemmen voor het project dat hun voorkeur wegdraagt", zegt Stéphane Vermeire, General Manager voor Private Banking en Wealth Management. "Uit de organisaties die geselecteerd werden door het Investment Committee van het Venture Philanthropy Fonds, verkozen onze cliënten in 2016 'Inclusie Vlaanderen' en 'Comme chez Nous' tot de projecten die het nauwst aan het hart lagen. Die 2 projecten werden daarnaast ook extra in de kijker gezet in de grootschalige mediacampagne van BNP Paribas Fortis Private Banking in de zomer van 2017.Voor onze cliënten krijgt hun investering met een concrete maatschappelijke impact een gezicht.”

"De bank gaat echter nog een stap verder", voegt Caroline Thijssen, Head of Sustainable and Responsible Development voor Retail & Private Banking, toe. "Het gaat niet alleen om het doorstorten van inkomsten, we willen ons ook actief engageren voor de gesteunde organisaties. De medewerkers van de bank krijgen ook de mogelijkheid om een teambuilding te doen binnen één van die organisaties. Dit is cruciaal voor de bewustwording van de vele uitdagingen die er in België bestaan op sociaal vlak of rond de milieuproblematiek. Dit creëert ook een speciale, emotionele band tussen onze bankiers en de gesteunde projecten.”

Duurzaam beleggen is de toekomst

"Duurzaamheid is echt deel geworden van ons DNA binnen de Private Bank”, zegt Caroline Thijssen. “We zijn enorm fier om samen met de Koning Boudewijnstichting en hun zeer professioneel Venture Philanthropy Fonds, ons steentje bij te dragen aan een betere samenleving".