Overslaan en naar de inhoud gaan
VP plaquette
Venture Philanthropy Fonds

Maak kennis met het Venture Philanthropy Fonds in één oogopslag!

De steun van het Venture Philanthropy Fonds is als een zuurstofbel die helpt om de interne werking te optimaliseren van organisaties met een ontwikkelingspotentieel of die voor een uitdaging staan om hun maatschappelijke impact in België te behouden. De bedoeling van de steun van het Venture Philanthropy Fonds bestaat erin mee te werken aan of de aanzet te geven tot een proces van structurele versterking van de geselecteerde organisaties door het financieren van externe consultancy en van bepaalde strategische investeringen en door het inschakelen van het netwerk van de Koning Boudewijnstichting. 

De ondersteuning loopt over drie jaar, de verschillende stappen worden uitgetekend in een boordtabel en elke geselecteerde organisatie kan ook rekenen op de hulp van een begeleider van de Koning Boudewijnstichting, haar “vertrouwenspersoon”.

De totale financiering kan tot 80.000 euro bedragen, waarvan min. 50% moet worden besteed aan externe consultancy, en neemt de vorm aan van een (niet-terugbetaalbare) gift of een (terugbetaalbare) lening, afhankelijk van de situatie.

Sinds juni 2015 is BNP Paribas Fortis Private Banking de financiële partner van het Venture Philanthropy Fonds. Dankzij die samenwerking zijn de middelen voor het Venture Philanthropy Fonds aanzienlijk gestegen, waardoor het mogelijk is om elk jaar meer projecten te steunen!

Indien u graag een snel overzicht wilt krijgen van de doelstellingen, het ecosysteem en de werking van het Venture Philanthropy Fonds, nodigen wij u uit om de voorstellingsfolder van het Fonds te downloaden!