Overslaan en naar de inhoud gaan
coup de coeur BNP 2019
Venture Philanthropy Fonds

Gelukwensen aan ‘Twerk’ en ‘Take Off’!

Sinds 2015 is het partnership tussen het Venture Philanthropy Fonds en BNP Paribas Fortis Private Banking erin geslaagd om 47 organisaties (vzw’s  of ondernemingen binnen de sociale economie) structureel te versterken, voor een totaalbedrag van 4 miljoen euro.

Van medio december 2018 tot eind januari 2019 konden zowel de cliënten die kozen voor sociaal verantwoorde investeringen  als het personeel van de bank, een keuze uitbrengen. Een keuze  voor die organisatie die het nauwst aan het hart ligt (de ‘coup de coeur’) binnen de selectie van 21 projecten die in mei 2018 door het investeringscomité van het Venture Philanthropy Fonds werd gemaakt. Cliënten en medewerkers van de bank konden op deze manier de sociale impact van hun investeringen benadrukken door het schenken van meer visibiliteit aan de organisatie waarvoor ze de meeste affiniteit hebben.

Dit jaar staken twee organisaties er bovenuit:

  • Vzw Take Off verbreekt het isolement voor kinderen die vanwege ziekte of een ernstig ongeval langere tijd afwezig zijn van school. De organisatie levert kosteloos de nodige ITmiddelen aan deze kinderen en hun school waardoor de leerlingen de lessen thuis of in het ziekenhuis, via internet kunnen volgen.
  • Twerk vzw is een onderneming voor aangepast werk.  Mensen met een autismespectrumstoornis hebben er een zinvolle bezigheid die hen niet enkel een job en een inkomen bezorgt, maar tevens een professionele omkadering waarbij er voor hen een centrale rol is weggelegd.

Bovenop de financiële ondersteuning door het Fonds, genieten deze 2 organisaties van een  verhoogde visibiliteit.

Wat de 19 andere in mei 2018 geselecteerde organisaties betreft, ook zij ontvangen een stevige duw in de rug: het Venture Philanthropy Fonds, in partnership met BNP Paribas Fortis Private Banking, schenkt hen een financiële ondersteuning die tot 80.000 euro kan belopen.

Meer info: ondersteunde organisaties in 2018