Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

YOUCA

Ongoing

13/06/2016 - 12/06/2019

Periode van de steun

80.000 €

Financiële steun

% uitgegeven

5.0

Voltijds equivalenten

709.779 €

Inkomsten

YOUCA is een organisatie voor en door jongeren, die hen stimuleert om engagement op te nemen en samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Elk jaar in oktober organiseert YOUCA de campagne YOUCA Action Day, een dag waarop jongeren niet naar school gaan maar werken bij een bedrijf, organisatie of particulier. Hun loon gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. Daarnaast wordt gedurende het jaar een vormings- en sensibiliseringsprogramma opgezet voor jongeren, zowel in schooltijd als in vrije tijd.

Uitdagingen

YOUCA wil een organisatie zijn die groeit op een professionele manier en die door jongeren gerund wordt. Hiervoor wordt ingezet op een strategisch en financieel meerjarenplan, operationalisering van de strategische doelstellingen, het financieel management en de governance structuur.

Plan van aanpak

  • Strategisch en financieel meerjarenplan gemaakt en gedragen door de hele organisatie en gevalideerd door de Algemene Vergadering.
  • Operationalisering van het strategisch meerjarenplan.
  • Analyse van de ASIS op vlak van IT, finance, marketing en communicatie, HR en interne werking als input voor financieel meerjarenplan maar ook ter identificatie van professionaliseringsopportuniteiten.
  • Verduidelijking van de governance structuur.
  • Implementatie van een CRM-database.
  • Strategisch communicatieplan naar de verschillende stakeholders.
  • De omschakeling naar een analytische boekhouding en de stroomlijning met de processen en taken binnen YOUCA.

"Dankzij het VP Fonds kregen we de mogelijkheid om te investeren in organisatieontwikkeling. Via een consultancy traject hebben we een strategisch en financieel meerjarenplan opgemaakt, dat door iedereen gedragen wordt. Opdat onze Youth for Change and Action zich volop kan engageren voor een rechtvaardige en duurzame samenleving!" Jolien Vanden Wyngaert (coördinator)