Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

Retrival SCRL

Ongoing

17/05/2017 - 17/05/2020

Periode van de steun

60.000 €

Financiële steun

18.0

Voltijds equivalenten

1.380.000 €

Inkomsten

Retrival is een vennootschap met sociaal oogmerk die milieudiensten levert en mensen met beperkte kwalificaties tewerkstelt om hen innovatieve vaardigheden te verschaffen: materialen uit de industriële sector terugwinnen en verwerken om ze een nieuwe industriële bestemming te geven.

Uitdagingen

De eerste uitdaging is om het bedrijf te ondersteunen om meer werkstabiliteit voor de teams te waarborgen. Retrival wil de opleiding van meer stagiairs mogelijk maken ​​en meer veerkracht voor het team verzekeren. Er is op dit moment geen opleiding in industrieel afvalbeheer, maar het werkgelegenheidspotentieel is hoog, zowel binnen Retrival als binnen andere bedrijven.

De aangevraagde steun heeft als doel Retrival te begeleiden bij het opstarten van een innovatieve activiteit in upcycling. Het moto is inventief zijn en denken in termen van producten en niet in termen van afval.

"Retrival is een coöperatieve onderneming met een maatschappelijk doel, sinds 20 jaar actief op het vlak van milieudiensten.
Wij vormen mensen die niet professioneel actief zijn voor banen in de milieusector met een hoge arbeidsintensiteit.
Volgend op een volledige verandering in de aandeelhoudersstructuur en het management in 2015, hebben we beslist om enkele nieuwe benaderingen in onze ontwikkelingsstrategie op te nemen, namelijk het vormen van personeel voor de circulaire economie van bedrijfsafval. We wensen dat deze visie door een externe blik gevalideerd wordt en op een professionele manier in zijn ontwikkeling ondersteund wordt." Damien Verraver (Administrateur)