Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

Centre de Jeunesse de l'Ouest La Baraka ASBL

Ongoing

01/06/2018 - 01/06/2021

Periode van de steun

55.600 €

Financiële steun

10.0

Voltijds equivalenten

396.370 €

Inkomsten

Het jongerencentrum “La Baraka” is al sinds 1971 actief in de volkswijk Sainte Marguerite (Luik) en heeft zich sindsdien steeds verder uitgebreid. De belangrijkste opdracht is de opvang van jongeren van 6 tot 26 jaar om hen te begeleiden op het vlak van burgerschap, verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, solidariteit, kritisch denken, actieve participatie en expressie. 

Uitdagingen

  • Strategie (prioriteiten opnieuw vaststellen, middelen diversifiëren)
  • Bestuur (voldoen aan alle regels en streven naar goed bestuur)
  • Impact: analyse en evolutie van de instrumenten

Plan van aanpak

  • De opstart van een strategische denkoefening en het invoeren van een duurzaam economisch model dat beantwoordt aan de waarden van de vzw Baraka, via het optimaliseren en diversifiëren van de financiële bronnen.
  • Het overdenken van de governance en de interne communicatie gericht op het stroomlijnen van de teams en de waardering voor het geleverde werk binnen de schoot van de 5 entiteiten van de vzw: Het centrum voor expressie en creativiteit, het Jeugdhuis, de Takenklas, de cursus Frans vreemde taal en de Openbare computerruimte.

"La Baraka, horizon 2021: 50 jaar en daarna? ... Metde steun van het Venture Philanthropy Fonds zodat het voor ieder een opportuniteit blijft."